Kas tas ir
Āzijas tapirs (Tapirus indicus) ir lielākais no tapiriem, smags augēdājs ar īsu, lokanu snuķīti, ko veido deguns un augšlūpa. Pieaugušie ir melni priekšā un aizmugurē ar platu baltu laukumu vidū, bet mazuļi ir brūni ar gaišām svītrām un plankumiem. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība to iekļauj kategorijā «stipri apdraudēta suga».
Areāls
Mjanmas, Taizemes, Malaizijas un Sumatras tropu meži.
Kas notika
Tas dzīvo viens un barojas naktī ar lapām, dzinumiem un augļiem, bieži pie ūdens. Spilgtais raksts tumšajā mežā izpludina tā apveidus.
Kad / statuss
Tagad stipri apdraudēts, jo tā meži sarūk.
Cilvēka loma
To apdraud līdzenumu mežu izciršana plantācijām un laukiem, medības un bojāeja uz ceļiem.