Kas tas ir
Sarkanā panda (Ailurus fulgens) ir kaķa lieluma kokos dzīvojošs zīdītājs ar rūsgani sarkanu kažoku, baltu purniņu ar sarkanīgām svītrām zem acīm un garu, gredzenotu asti. Neraugoties uz nosaukumu, tā nav tuva lielās pandas radiniece. Tā barojas galvenokārt ar bambusa lapām. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība to iekļauj kategorijā «stipri apdraudēta suga».
Areāls
Kalnu meži ar bambusu Nepālā, Indijā, Butānā, Mjanmā un Ķīnas dienvidrietumos.
Kas notika
Gandrīz visu dzīvi tā pavada kokos, bet aukstumā guļ saritinājusies un ietinusies astē. Bambuss dod maz enerģijas, tāpēc tā pārvietojas lēni un lielāko dienas daļu atpūšas.
Kad / statuss
Tagad stipri apdraudēta, jo tās meži sarūk un sadalās.
Cilvēka loma
To apdraud mežu zudums un sadrumstalošana, malumedniecība un ķeršana mājdzīvnieku tirdzniecībai.