Kas tas ir
Centrālamerikas tapirs (Tapirus bairdii) ir smags, tumši brūns augēdājs ar īsu, gaļīgu snuķīti, ausīm ar baltu apmali un gaišām lūpām. Mazuļi piedzimst ar gaišām svītrām un plankumiem. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība to iekļauj kategorijā «stipri apdraudēta suga».
Areāls
Lietus meži, mākoņu meži un purvi no Meksikas dienvidiem caur Centrālameriku līdz Panamai.
Kas notika
Tas ēd lapas, zarus un augļus un ar mēsliem izplata daudzu meža augu sēklas. Mātīte dzemdē mazuli pēc ilgas grūsnības.
Kad / statuss
Tagad stipri apdraudēts, un tā skaits joprojām samazinās.
Cilvēka loma
To apdraud mežu izciršana laukiem un ganībām, medības un bojāeja uz ceļiem.