Kas tas ir
Macropus greyi bija slaida pelēka valabija ar svītrainu asti no Austrālijas dienvidaustrumiem. Tā bija slavena ar ātrumu un apsteidza suņus. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība to uzskata par izmirušu sugu.
Areāls
Dienvidaustrālijas dienvidaustrumu un Viktorijas dienvidrietumu zālāju līdzenumi un purvi.
Kas notika
Ieceļotāji nosusināja purvus un uzara tās zālājus, medīja to izklaidei un kažokādas dēļ un ieveda rudo lapsu. Glābšanas mēģinājums 1920. gados beidzās slikti, un lielākā daļa noķerto pēdējo dzīvnieku gāja bojā.
Kad / statuss
Pēdējie novērojumi savvaļā 1924. gadā, pēdējais dzīvnieks nebrīvē nobeidzās 1939. gadā.
Cilvēka loma
To izskauda dzīvotņu iznīcināšana, medības izklaidei un kažokādas dēļ un ievestās lapsas.