Kas tas ir
Šie siseņi (Melanoplus spretus) dzīvoja Ziemeļamerikas rietumos un veidoja dažus no lielākajiem kukaiņu bariem, kādi jebkad aprakstīti. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība to uzskata par izmirušu sugu.
Areāls
Klinšu kalnu upju ielejas, no kurienes bari izplatījās pa Amerikas Savienoto Valstu un Kanādas Lielajiem līdzenumiem.
Kas notika
No 1873. līdz 1877. gadam tās bari postīja sējumus Lielajos līdzenumos. Kukaiņi vairojās dažās aizsargātās upju ielejās, un, kad ieceļotāji šīs ielejas uzara, apūdeņoja un noganīja, augsnē esošās olas gāja bojā.
Kad / statuss
Pēdējais eksemplārs savākts 1904. gadā.
Cilvēka loma
Aršana, apūdeņošana un lopu mīdīšana vairošanās ielejās iznīcināja tās olas.